Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2007 21:28 - Старата изтъркана тема за жените-шофьори ...
Автор: svetlo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2723 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2009 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Който и мъж да попиташ , ще ти каже че е по-лесно да научиш крава да танцува , отколкото жена да шофира . Аз обаче имам сериозни възражения по въпроса за женските шофьорски умения .
       Според статистиката , жените причинявали два пъти по-малко катастрофи , отколкото мъжете . Злите езици твърдят че това е така , защото жените по принцип карали много по-рядко . Да , ама елементарната математическа логика показва друго .
       Първо – броят на жените , които имат шофьорски книжки е много по-голям от броя на мъжете . От години традиционно , навърши ли някой 18 и веднага си изкарва книжка . Има една заблуда , че момичетата ги късали по-често на изпита – дрън-дрън – откакто имаме демокрация в България , за да те скъсат на шофьорски изпит трябва или да се явиш с 3 промила алкохол в кръвта , или да напсуваш безпричинно наблюдаващия от КАТ . Или в краен случай да забравиш да занесеш бутилката уиски , шансът за което е пренебрежимо малък .
       Освен това жените си къткат книжките , докато мъжете ги пилеят безотговорно . Сигурен съм че в момента поне 20 % от мъжете са с отнети шофьорски права за някакъв период от време . Ето – само преди около месец мой приятел на пътя Бургас-Созопол се опита да мине със 130 км/ч покрай полицейския радар . Не успя да отговори правилно на въпроса “И ко ши праим ся ?” и в момента се притеснява че май по новия закон ще му вдигнат книжката на трупчета поне за 3 месеца . Няколко дни по-късно 25-годишната ми колежка мина пак с превишена скорост покрай същия патрул и резултата от усмивките и обясненията беше : “Госпожице , разбираме че в тези жеги човек се поотпуска , но внимавайте следващия път ! Айде добър път и да не се налага пак да Ви спираме !”
       И въпреки изчислението на броя на шофьорските книжки , твърди се че жените по принцип ги захвърляли някъде у дома и много рядко карали семейните коли . Не мога да се съглася – аз имам други наблюдения . На последния неделен пикник от 5 семейни коли , 4 бяха карани от жените . По стара българска традиция мъжете казаха : “ Ооо жена , ти нали не държиш да пиеш от тази грозна кехлибарена запотена ракия с черничева клонка ? Понеже ще караш колата , за теб съм приготвил една малка биричка в багажника . “
       След оборването на първия аргумент , злите езици ще ви изкарат втори -  че жените причинявали по-малко катастрофи , защото всеки човек ( разбирай мъж ),  като видел кола карана от жена , веднага се дръпвал на подходяща дистанция , за да я пазят да не направи някаква глупост . По този начин мъжете имали основна заслуга за по-малкото пътни инциденти с участието на жени .
       Моят личен опит обаче показва друго – мъжете са винаги са виновни за премеждията на жените по пътя . За да не ви досаждам отново с математически аргументи , ще ви дам само един истински пример :
       Попитах моя близка колко пъти е катастрофирала и тя ми отговори : “Ооо , ама аз нямам катастрофа до сега !” . След секунди размисъл на фона на моите повдигнати вежди , тя се поправи : “Е , да , на два пъти ме блъснаха , ама аз не бях виновна !” .
       Първият случай бил , когато натиснала спирачка на средата на трилентовото движение около колелото в центъра на града в пиковия час , защото се сетила че май си е забравила чантичката с гримове в къщи и трябва да се връща . И някакъв мъж-идиот й се наврял в задната броня . Чиста работа – в протокола пише “неспазване на дистанция” - мъжът го отнесал .
       При втория случай попадна във верижна катастрофа на светофар . Казвам “попадна” , защото аз бях случайно на мястото две минути след инцидента . Пет коли бяха наблъскани една в друга , милата се оказала точно средната – третата от пред назад , или отзад напред – както ви се харесва . Последната – пета кола – която всъщност е била виновна за катастрофата , за жалост беше стар и тежичък “Фиат Темпра” , управляван от мъж . И този си отнесе вината , само дето хитричко се опита да я прехвърли върху шофьорката на предната кола ( четвъртата в редицата ) . Разпалено се опита да обясни на ченгетата , че въпросната дама се престроила в по-лявата лента без мигач , той дал малко газ за да запълни свободната дистанция , но в същия момент дамата се върнала надясно , отново без мигач и той не упял да реагира . Така или иначе и в този случай са замесени мъж и жена , а мъжът беше виновен .
       Напомних на моята позната и трети случай , на който аз бях непосредствен свидетел . Тя успя на излизане от обществен паркинг на заден ход да забърше един пожарен хидрант . Ама така го забърса , че цялата дясна страна на колата беше за изчукване – и двете врати , и преден и заден калник , че и прага . Тя ми каза : “Ама това не беше катастрофа – нито съм блъснала кола , нито човек !” .
       Не си спомням наистина обясненията към Правилника за прилагане на ЗДвП , но според мен щом забиването на кола в крайпътен стълб с две жертви се смята за катастрофа , логично е дори и лекото блъскане на кола на заден ход в улично колче пак да се смята за катастрофа на същия принцип . След кратък ( разбирай около 40 мин. ) спор по този въпрос , моята позната каза : “Добре де , може и да съм катастрофирала , ама нали не бях виновна аз – видя ли го оня идиот със зеленото “Ауди” как беше паркирал плътно до мен – аз какво да направя ?” .
       Е , “оня идиот” не съм го видял , защото аудито си беше съвсем паркирано и съвсем лишено от човешко присъствие , но щом тя е преценила че само мъж може да спре колата си така идиотски , вярвам безрезервно . Добре само че забърсахме пожарния кран , а не задния десен калник на аудито , защото иначе горкият водач на въпросното МПС ( ако се окажеше мъж ),  сигурно пак щеше да отнесе вината .
       Та така – сигурен съм че за 100 % от ПТП-тата виновни са мъжете , а от време на време жените-шофьори отнасят по някой акт , само защото 99% от катаджиите са мъже и искат да си отмъстят .


Тагове:   Майтапи,


Гласувай:
0



1. locke - Е, ти се оля, пич!
28.06.2007 21:44
Остава да кажеш, че жените и не пият, никога, ама никога не пушат, и никога не вдигат скандал...
цитирай
2. анонимен - Добри сме и това е!
28.06.2007 22:25
Паркинги са прекалено тесни, а коли - голями, като Ауди например...:))))
цитирай
3. анонимен - Гатанка...
29.06.2007 00:17
Въпрос: Жена - шофьор, що е то?!
Отговор: Маймуна с граната...
цитирай
4. pach - Май влезнахте в спор!!! &:-))))))
29.06.2007 09:59
Вижте постинга от 09:26 - "Когато шофира жена" , аз лично се смея яко и интересно - съгласен съм и с двамата !!! Нещо съм се "бъгнал" явно !!! :))))
цитирай
5. анонимен - Спора има решение...
29.06.2007 11:56
...и то много просто

Истина е, че жените правят по-малко катастрофи:
1. защото мъжете ги пазят
2. защото има по-малко жени шофьори

Обаче по-тъжното е друго:
1. Процента на смърти случай при катастрофи причинени от жена и тези направени от мъж е по-голям.
2. Жените сляпо вярват на подобни феминистки статистики за брой на катастрофите и мислят, че наистина карат по-добре

Една друга голяма истина сред мъжете и заблуда при жените е това, че могат да правят много неща наведнъж, но в същото време не могат да управляват пълноценно един автомобил:
1. Постоянно усещане за положение на волана в ръцете / ръката
2. Усещане за положение на краката върху педалите
3. Усещане за положение на ръката върху скоростния лост
4. Мониторинг на огледалото за обратно виждане
5. Мониторинг на 2те странични огледала
6. Усещане за движението на колата без следене на стрелката за скоростта и оборотите
7. Съобразяване за пускане на мигач с едновременно завиване и смяна на скоростта и натискане на спирачка
8. Съобразяване в същото време за това къде СА СЕ намирали, къде СЕ намират и къде ЩЕ СЕ намират останали участници в движението при всяка една маневра
9. Съборазяване на всичко това и с положението на пешеходците, случайни спирки на трамвай или неочаквани СТОП знаци
10. Още повече, през цялото време усещане за размерите на колата, дистанцията до околните обекти (коли, хора, стълбове, маркировка, тротоари)


Като цяло процеса е прекалено сложен за една жена и това е голямата им пречка при шофирането - женският мозък не може да върши тези неща едновременно
Няма спор, че може да върши друга работа като говорене, скандал и клюкарстване по телефона едновременно с гледане на сериал и цъкане в чата...
Но при карането на кола, тази част от мозъка се използва най-малко.

Другата разпространена заблуда е, че мъжете полицаи са виновни. А е точно обратното - жените се оттървават по-лесно заради физическите си данни (прелести) и често мъжете биват обвинявани.

Друга широко разпространена заблуда е, че мъжете шофьори по-често сядат пили зад волана.
Но пак, в черните статистики жените имат по-голям процент. Като цяло се обяснява с факта, че промития мозък на жената решава, че щом е по-добър шофьор от мъжа, най-малкото като е на кирка, ще е равна на него... заблудааа...


И понеже ще се навъдят феминистки като мухи на прясно ***** спирам до тук. Самият факт, че някаква феминистка организация разгласява факти, за статистически данни на катастрофите, но крие изхода от тях е меко казано объркващо...
За съжаление, от тези неща нищо не съм си измислил, статистиката е по-черна откъм жените шофьори и този мит не е произлезнал щото мъжете са искали да бъдат в поредното нещо по-добри от жените.
И докато жената не разбере, че да се доказва колко е по-пред мъжа е направо нелепо трагедии ще има.
Жената е жена, физически и психически по-слаба. Може да прави каквото пожелае и има нужните данни, но никога няма да бъде толкова добра колкото един мъж може да бъде (може би освен в раждането на дете).

Генетика..... живота е такъв...

ПС, обичам жените. Обичам женами. Страх ме е тя да изкара книжка. Виждал съм страшни неща, причинени И от мъже, но И от жени.
И двете не са приятни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetlo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 531902
Постинги: 99
Коментари: 642
Гласове: 2335
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930