Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 22:46 - Блиц-репортаж от "ексклузивния" кандидат-президентски дебат по bTV
Автор: svetlo Категория: Политика   
Прочетен: 13515 Коментари: 23 Гласове:
25

Последна промяна: 15.10.2011 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Ако някой си е направил труда като мен да изгледа 3-часовия предизборен дебат по bTV между тримата т.н. "най-шансови" кандидати за президентския пост, сигурно му е било доста скучно. Въпреки артистичните анонси на водещите, определящи дебата като "решителен", "горещ", "много напрегнат" и "изключително интересен", всъщност зрелището миришеше на домашни пантофи.
         Кандидатите Кунева, Калфин и Попова се джафкаха злобно, но беззъбо по теми в минало време - кое правителство било по-корумпирано, кое пречело повече на движението към Европата, кога имало повече подслушване и т.н. - все познати теми от мухлясалия сериал. Иначе и тримата бяха единодушни, че не - няма да искат повече правомощия за президента, че да - армията ни е ОК и си изпълнява задачите, че не - няма да се отметнат от обещанията, че да - ще бъдат обединители на нацията и май още няколко единодушия, които не си струва да бъдат отбелязвани..
         Всъщност най си струваше за изслушване (и да не си струваше - нямахме избор, защото тя говореше непрекъснато) плеадоарията на кандидат Попова, която категорично очерта (не)пълномощията на институцията Президент от ГЕРБ. Според нейна юридическа светлост:
         - Президентът от ГЕРБ няма право на вето, защото подрива авторитета на Парламента;
          - Президентът от ГЕРБ няма право да връща закона за бюджета, защото така дестабилизира икономиката;
          - Президентът от ГЕРБ няма право да инициира референдум, ако Парламентът не го е одобрил предварително;
          - Президентът от ГЕРБ въобще няма право да прави нищо без одобрение от Парламента, щото "в края на краищата сме парламентарна република, ха!".
         След този принос в тълкуванието на Конституцията дори и вицетата не успяха да вкарат повече цвят - "Хайде, Любо!" на Кунева почти не успя да вземе думата, а Ламбо след 2-3 опита да внесе аристократично-артистичен тон в говорилнята, накрая се отказа. Той всъщност и пръв напусна терена..
         Някого пропуснах ли? Ааа, Рошко Плевенския.. Ами след като кандидатът Попова десет пъти отговори вместо него и още десет пъти последващо обясни какво всъщност е искал да каже,  ние от горкия човечец нищо не успяхме да разберем. Някои клеветнически го наричат "булонката на Бойко Борисов", но това тази вечер се оказа невярно - той напълно си заслужи титлата "пуделът на Маргарита Попова". Същата, която не дава на институцията Президент да си мръдне пръстчето, без предварително да е попитал институцията Парламент може ли, или не може...
         А! - накрая разбрахме, че Рошко нямало да може да се измести в Бояна, щото трябвало да се грижи за костенурката си в къщи!
         Ако не бяха толкова жалки тези дебати, можеше и малко да ме засмеят..
         Всъщност признавам на Кунева, че тя се държа най-мъжки от всички. И ако трябваше да избирам по-малко миришещия куп с боклук, щях да гласувам за нея. За щастие, на тези избори не ми се налага - има си достатъчно добър кандидат, който може да изрине кочината..
         Ако след тези жалки опити за изява на "основните претенденти" вие все още предпочитате да ви мирише на плесенясали домашни пантофи - ваша воля!
         А аз все повече се убеждавам, че трябва да заложа на Ново 20 със Светльо Витков!!!


Тагове:   избори,   bTV,   президент,   дебати,


Гласувай:
26



1. patzolino - +1 за Светльо
15.10.2011 23:01
Целият дебат се въртеше, както и ти си отбелязал, около сегашното правителство, чийто представител и защитник бе Плевнята, към минали правителства, чийто представители бяха Калфата и Кунева. Честно казано, ако не бях обърнал гледната си точка към всичко дет' що е политик, бих гласувал за Кунева. Някак най-достойно се държа. Другите двама караха по модела, който сложи Гоце на президентския стол, а именно компроматна война (е не в същата тежест като преди 10год., но пак си беше доста грозно).
БТВ също сгази лука, като "избра" стъкмистическа агенция в близки контакти с ГЕРБ. След като Калфата ги разобличи, бТВ реши да се измъкне от положението като накара гостите си да изберат агенция. Всички се сдухаха, тъй като не искаха да се издадат кои агенции работят за тях, разбирайте - стъкмисват за тях.
Селяния от страна на медията бе и факта, че твърдо ни натрапиха тия тримата като бъдещ президент. Неколкократно заявиха, че при тях е новият президент на БГ, тотално отсвирвайки останалите 10+ кандидата. Почнах да се чудя, що не си оттеглят кандидатурите, след като бТВ са казали така, и да спестят един балотаж на светата тройца? Жалка история...
Въпросите, както и самите дебати се въртяха около всичко друго, но не и какво ще прави бъдещия президент. Но всъщност всичко това е само "за пред света". За съжаление, ние вече имаме президент. Ако искате да разбере кой е той, вижте в моите публикации...

Въпреки всичко - Светльо Витков - президент!!!
цитирай
2. svetlo - Пацолино,
15.10.2011 23:06
именно това дразни хората като мен и теб - за всичко друго дрънкат, само не и за бъдещето.. Но колцина сме?
цитирай
3. patzolino - Дано сме достатъчно,
15.10.2011 23:09
че да вкараме Светльо на балотаж! :)

Поздрави и лека!
цитирай
4. svetlo - Опс, и не си прав..
15.10.2011 23:10
.. за това, че за съжаление бъдещият ни президент ще бъде Плевнелиев. За СЪЖАЛЕНИЕ бъдещият ни президент ще е Бойко Борисов, пълномощен вицепрезидент Маргарита Попова и завеждащ връзки с електората - Росен Плевнелиев.
цитирай
5. patzolino - Няма две мнения
15.10.2011 23:20
Вярно, че не съм го споменал изрично, но няма две мнения, че Плевнята е само една пионка. То даже и ББ не е тоя дето дърпа конците. И той самият е пионка. Баш кукловидите са олигарсите като Златеви, Галеви, Гергов и т.н. Те сложиха ББ във властта и сега прокарват тоталитаризма като завземат и президентството, с което ще осакатят и последната инстанция, която може да им се пречка по пътя на тоталния контрол. След това ни очакват скрити и неизгодни закони, далавери на кило, подмяна, манипулация и фалшификация на изборите и добре дошли в Тоталитаризма на 21-ви век. Тих, безшумен и коварен. Всичко това умело скрито зад демокрацията. А може би това е модел, който ще е добре дошъл за всичко това, което се подготвя в Европа? То и там е тръгнало на тоталитаризъм, така че колкото хората и народът има участие във взимането на решения, толкова по-добре за тия Най-най-отгоре. Но дали този модел ще изкара дълго? Май много се отплеснах, извинявайте! :)
цитирай
6. bgjunak3 - Гласувайте за Светльо Витков!
16.10.2011 00:17
Как да си изберем достоен президент - нуждаем се от:
- човек от народа, който досега не е бил в политическото блато, зад който не стои партия, групировка, кръг/обръч от фирми и знайни и незнайни спонсори;
- човек, който ще отговаря пред тези които са го избрали, а не пред по-горе изброените;
- човек, който не харчи държавни (нашите) пари за скъпи рекламни кампании за президенстските избори;
- човек, който не се усмихва мазно, не лицемерничи и не обещава неща, които няма да изпълни както всички политици досега;
- човек, на който му пука за хората в България, а не за тези от ЕС, САЩ, РУСИЯ и техните лидери;
- човек, който всички социологически проучвания крият, от страх хората да не гласуват за него;
- човек, който всички медии крият, заради по-горе споменатато и от страх, че ще накажем управляващата политическа каста;

Гласувайте за Светльо Витков!
Официална страница:
http://bg-bg.facebook.com/SvetlioVitkovZaPrezident?sk=info#!/SvetlioVitkovZaPrezident?sk=wall

А ето и официална анкета сред над вече 191 000 човека, където най ясно личи как медиите манупулират:
http://www.dnes.bg/polls.php?id=278&page=1

А ето и официална статистика за социалните мрежи и подкрепата за кандидат президентите:
http://danybon.blogspot.com/2011/10/10-facebook-7-14-2011.html

Помогнете повече хора да научат това, защото отново ни поставят пред краен партиен избор! Наводнете социалните мрежи, форумите с тази информация. Нека се събудим от кошмара! България събуди се!
цитирай
7. svetlo - Абе идеята не беше точно такава -
16.10.2011 00:30
да агитирам за Светльо, а по-скоро да изразя възмущението си от лигавите кандидатски муцуни и още по-лигавите медии, но като си дойдохме на думата - уникално е, че сега има шанс да се обедини в един вот цялото натрупано отвращение от системата и да видят лигльовците кон боб яде ли!:)))
цитирай
8. bgjunak3 - До Светльо
16.10.2011 00:42
И на мен никога не ми е минавало през акъла да агитирам за каквото и да било, но след Катуница..... просто ми писна да мълча... предпочитам горният ми пост да го повтарям постоянно (така както някои медии постянно ни набиват кои са вече едва ли не избраните преди още да гласуваме), белким някои умни хора го прочетат и усмислят. С. Витков не си позволява скъпа телевизионна рекалама, така че единственият шанс повече хора изобщо да чуят за него и да разберат кой е - е като залеем интернет с неговия образ навсякъде. И дано тогава наистина нещата си дойдат на място...
цитирай
9. borsi - Гледах малко "диспут" ...
16.10.2011 00:49
Гледах малко "диспут" на кандидат президенти (по Босфор ТВ) и останах с убеждение, че след диспута, ще се съберат на софра и хубавичко ще се посмеят на пилешките глави - избирателите и на прислугата - журналистите. Станаха доста смешни, а прислугата просто се размаза, вместо да ги понасъска малко да се сбият поне като гладиатори. Пълна скука. Много непрофесионално изиграно и от двете страни.
цитирай
10. bgjunak3 - До Светльо 2
16.10.2011 00:51
В този смисъл... колкото повече го повтаряме навсякъде това, което и ти и аз сме написали, толкова по-вероятно е на повече хора да им се отворят очите. Твъдрите електорати може да ги забравим, но има толкова много хора, които са отчаяни и няма да гласуват - те са нашият скрит потенциал! До скоро и аз самият не мислех да гласувам, но след Катуница, протестите и кандидатурата на Светлъо - всичко си идва на място. Само трябва да се обединим... Само като идея: ако пишеш по нататъшни статии по повода или приемеш и ти присърце това което споделих... и особено ако имаш по сериозно интернет влияние, то тогава, моля те призови феновете, футболните агитки, майките, родителите, и т.н. и всеки друг да помогне да направим от Светльо един по познат на хората кандидат, а те резултатите ще си проличат на 23-ти. Но поне тогава и той ще има равен шанс спрямо тия, които вече са ги нарочили за президенти. Благодаря предварително!
цитирай
11. svetev - Готин коментар!
16.10.2011 08:32
Готин коментар и тънка ирония! Приемам и адаша Светльо като хумористично-сатирична алтернатива на изборите. Но ако говорим сериозно за човек, който ще "изрине кочината" - залагам на Сидеров и това е!
цитирай
12. sunflower - Напълно съм съгласна с анализа :)
16.10.2011 08:37
И аз мисля, че Кунева се държа най-мъжки и ако го докара до балотаж /стига да не е срещу Светльо/ ще гласувам за нея. И без друго отдавна си мечтая за жена президент. :)

цитирай
13. nosense - Mda
16.10.2011 10:10
Напълно съм съгласен с анализа по горе! Интересно обаче е, че като гледам в Интернет, и като изключим платените драскачи, повечето хора разубеждават по този начин! От тук стигам до два извода, или всички сравнително интелигентни хора са в Интернет, или просто мнозинството което не ползва глобалната мрежа.
цитирай
14. анонимен - Добре си го разказал. Така си беше.
16.10.2011 10:34
Добре си го разказал. Така си беше.
цитирай
15. lambo - Тая белосана циганка, за Попова ми е думата,
16.10.2011 17:11
нещо не бе добре с нервите. Сигурно критическата ...

Прекъсваше другите, викаше нещо неразбираемо, дикцията и е ужасна
- въобще най-отвратен съм от нея
цитирай
16. katan - Имах търпението и нервите да изгледам целия "диспут".
16.10.2011 19:27
Безъбо водене на "решителен" "дебат".
Единствено непрекъснатото кудкудякане на Попова ми се наби в ушите /само в ушите/ и нейното строго следене на Роско /какво ще каже, ще може ли да каже, ако трябва да се включи в предизборните му клишета/.
Е, гледал си, слушал си - няма какво да пиша повече.
Само една поправка - Роско /РоШко/ не е ПЛЕВЕНСКИ, а ПлевЯлийски /името идва от родното село на дядо му- с.ПлевнЯ, което за съжаление днес е в пределите на РГърция/.
Това е.
Успех на твоя кандидат:)!
цитирай
17. gita969 - Е, и аз изгледах
16.10.2011 19:37
тези 3 часа агония. И нали Виктор Николаев все обещаваше. че ще става всв по - "напечено" се задържах пред екрана .А и обичам да съм инфорирана, сакън да не пропусна нещо, което си заслужава. И в унисон с твоето мнение съм единодушна.Меглена Кинева беше мъжа в диспута.Плевнелиев бе като пълнеж на Попова и като мегафон на Борисов.Даже на моменти му трепереше устната.Та затова при Светльо ще да е най - светло.
цитирай
18. svetlo - Съжалявам, Катан,
16.10.2011 20:10
това за село Плевня не го знаех и не съм искал да обиждам Плевенчани..
цитирай
19. bgjunak3 - Партиите и досегашните политици вредят сериозно на Вас и на другите около Вас!
16.10.2011 20:17
Партиите и досегашните политици вредят сериозно на Вас и на другите около Вас!
http://bgjunak3.blog.bg/politika/2011/10/16/partiite-i-dosegashnite-politici-vrediat-seriozno-na-vas-i-n.835988
цитирай
20. bubolina111 - ами защо не?
16.10.2011 21:27
" Всъщност признавам на Кунева, че тя се държа най-мъжки от всички. И ако трябваше да избирам по-малко миришещия куп с боклук, щях да гласувам за нея."
цитирай
21. wilim - на 20 км. от бургас...отнесох твоя депилиран таз::))))))))))))))
16.10.2011 21:33
Това е истината! Който не вярва - ариведерчи.....тъпа......п...ко:)
Не вярвам да спечели, но от мен има доста гласове:)!!!
цитирай
22. bubolina111 - да си спомним какво е казвада Ванга
16.10.2011 22:05
България ще се оправи,когато начело застене жена.
Калфин е кон с капаци и разчита като всички бесепари на бабичките.
Плевнелиев е симпатяга,но само толкоз.
И КАКВО ОСТАВА????
цитирай
23. bubolina111 - да си спомним какво е казвала Ванга
16.10.2011 22:06
ок
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetlo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 531116
Постинги: 99
Коментари: 642
Гласове: 2335
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930