Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 20:56 - Хайде, честито, и пак да си ги изберете!
Автор: svetlo Категория: Политика   
Прочетен: 2944 Коментари: 1 Гласове:
5



          Хайде, честита ни Независимост!
         Както каза днес един приятел обаче, по-добре да си бяхме останали зависими от чуждите, отколкото да станем зависими от нашите.. айдуци..
         За какво беше разговорът около масата с бира в днешния дъжделив следобед..  През последните дни малцинството останали незаспали, ненатряскани и ненадрусани от масовата пропаганда български мозъци се дивяха на ситуацията около националния ни герой Лечето - той и кмет на град Сливен.
         Спряха, значи, европейските пари за инфраструктурата на града, заради множество улики (най-вероятно дори доказателства) за разхищения и корупция. Осъдиха, значи, кмета Йордан Лечков на 3 години условно с 5 години изпитателен срок за нарушение по служба в качеството си на длъжностно лице, с което е ощетил общината с около 700 хил.лв.  Бат Бойко обаче разпери мъжки гърди зад гърба на Лечето и го оправда, че само който не работел, само той не грешал. И твърдо поставя ГЕРБ зад кандидатурата на престъпника за нов кметски мандат.
         Хак им е на сливналии, казах си и си поръчах още една бира.. Та като се замислих - гледай, то едно и също вършее ГЕРБ в цялата ми мерия. Имам предвид, че по силата на служебните ми задължения отговарям за правилното функциониране на Интернета в областите Бургас, Сливен и Ямбол, та по неволя имам и поглед върху местната полит-икономия.
         В отдалеченият на 20 км. от Лечето областен център Ямбол си разиграва коня друг гербаджийски отличник - кмета Георги Славов. Особено го обичам, защото неговият монопол върху ИТ инфраструктурата и услугите ни бърка на всички колеги в джоба (и то безотчетно), но това е отделен въпрос.
         Фактите са, че срещу Георги Славов в момента текат 4 съдебни дела. Всички са със сходни обвинения - за незаконно облагодетелстване, нарушения по служба, превишаване на права.. Общо нанесените щети на общината според обвинението са за над 10 млн.лева. По едно от делата получава 5 години ефективна присъда в края на 2010-та година. На втора инстанция Бургаският Апелативен Съд отново го признава за виновен, но смекчава присъдата до 1,5 години условно с 3 години изпитателен срок. По останалите 3 дела все още няма произнесени присъди.
         И факт - зад този престъпник стои твърдо ГЕРБ за предстоящите избори.. 
         Хак им е на ямболии, викам си, и си поръчвам още една бира, защото срам-не срам, трябва да ви кажа и за моя роден Бургас..
         Като оставим настрана множеството подозрения за търговия с влияние, корупция и неправомерно облагодетелстване, които съпътстват нашия Димитър Николов - настоящ кмет на ГЕРБ и бивш областен секретар на СДС - неговият лик се кичи основно с две неща.
        Първото е добилите печална известност с митарствата си преписки на бургаската и софийската прокуратури по незаконната продажба на 130 дка от защитената местност на къмпинг "Корал", осъществена през 2002 г. В пресата далаверата се оценява на около 30 млн.лв. чиста печалба. Не знам дали е така, но е факт, че от началото на тази година Върховна Касационна Прокуратура се принуди да се намеси, за да се задвижи най-сетне това производство.
         Интересна обаче е компанията,  в която Димитър Николов осъществява въпросната врътка - ортаци са му кмета на Царево от БСП Петко Арнаудов и известния адвокат Евгений Мосинов (също от БСП), които се опитаха да обявят за незаконен Природен Парк "Странджа"..
         Второто нещо - просто факти:
         Димитър Николов е осъден през 2001 г. за контрабанден внос на сухо мляко от Украина и пласирането му на вътрешния пазар. Присъдата е административно наказание - конфискация в полза на държавата и глоба в размер на стойността на сухото мляко.
         По същата афера обаче са заведени още 2 следствени дела - за документарна измама и за престъпна злоупотреба по служба. Последното предвижда до 10 години затвор. Тези две дела са със становища за повдигане на обвинение, но все още отлежават в прокуратурата.
         И последен факт - този престъпник се спряга за най-успешния кмет на ГЕРБ и в преизбирането му няма съмнение..
         Както се очерта картинката, в професионалната характеристика за заемане длъжността: "Кандидат-кмет с подкрепата на ГЕРБ", явно трябва да фигурира изискването лицето да е осъждано поне веднъж за икономическо престъпление от общ характер..
          И още приказка имам да ви казвам, ама стига с тая бира за сега, че трябва да се прибирам и да готвя, както съм обещал.
         А вие пак си ги изберете,де! И да не забравите да почерпите за изборната победа! А от мен мезето - задушени манатарки, масловки и горски сърнели, че тази година берекетът на гъбите се пада точно по време на изборите:)




Гласувай:
5



1. martiniki - ...айде давай заливката за мусаката, Светльо
10.10.2011 13:49
не знам - и аз не виждам подходящи кандидати тук, тази година ще се чудя пак за кого, за кого...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetlo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 531697
Постинги: 99
Коментари: 642
Гласове: 2335
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930